Újtikos, Arany János út 12.

+36 52/ 391-960

ÜDVÖZÖLJÜK

ÚJTIKOS

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

Az óvoda bemutatása

 

Mottónk: „Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni.” (Véghelyi Balázs)

 

Óvodánk a falu központjában helyezkedik el, az általános iskola mellett. Egycsoportos óvodaként vegyes életkorú csoportban, családias környezetben neveljük a hozzánk járó gyermekeket. A csoportban két óvodapedagógus és egy dajka dolgozik.

Tágas, napos csoportszobák állnak a gyerekek rendelkezésére. A csoportszobához külön öltöző, mosdó tartozik. Udvarunk hatalmas - fákkal, bokrokkal körbevett terület -   ahol elegendő hely van a gyermekek mozgásigényének kielégítésére, valamint állóképességük, ügyességük fejlesztésére. Hinták, csúszdák, homokozó, fa mászókák teszik vonzóvá az udvari életet.

Az épületben található a főzőkonyha, így frissen és melegen kapjuk a finom és egészséges ételeket, nem kell azt szállítani.

Óvodánkban nagy hangsúlyt fektetünk a derűs, szeretetteljes, nyugodt légkör megteremtésére, amely elősegíti a gyerekek képességeinek kibontakozását, személyiségük harmonikus fejlődését. Az általunk nevelt gyermekekben megalapozzuk a természet szeretetét, a természet tisztaságának, szépségének védelmét, a környezettudatos magatartást. A környezettudatos életmódra nevelés napi tevékenységeinkben is megjelenik és egész óvodai életünket áthatja.

Változatos lehetőségeket biztosítunk az egyéni felfedezésekre, a közvetlen környezetünkre való rácsodálkozásra. A közösen átélt élményeken alapuló tevékenységekben a gyermekekkel felfedeztetjük mire képesek, kipróbálhatják önmagukat.

A képességfejlesztés tevékenységekbe ágyazva valósul meg, figyelembe vesszük a gyermekek egyéni fejlődési ütemét és az életkori sajátosságait.

Fontosnak tartjuk a családokkal, szülőkkel való hatékony kommunikációt és kapcsolattartást is, hiszen nevelésünk akkor lehet igazán eredményes, ha elfogadjuk, segítjük, támogatjuk a másik módszereit. A konstruktív megoldásokat keressük, hiszünk az őszinte, nyílt kommunikációban, a gyermek mindenek felett álló érdekében.

 

Közzétételi lista>>

 

Elérthetőségeink:

Újtikosi Lurkó-Kuckó Óvoda és Szociális Szolgáltató

4096 Újtikos, Széchenyi tér 4.

E-mail: ujtikoslurkokucko@citromail.hu

Telefon: 52/704-153

Óvodavezető: Juhászné Magyar Erika

 

vissza<<