Újtikos, Arany János út 12.

+36 52/ 391-960

ÜDVÖZÖLJÜK

ÚJTIKOS

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

Tésztafesztivál Újtikoson

Az „Újtikosi Pásztortűz” Hagyományőrző Kulturális és Sport Egyesület az alföldi pásztorélet hagyományait felelevenítve indította útjára a Tésztafesztivált. Az ünnepség minden év szeptemberének második hétvégéjén kerül megrendezésre, ahol a főzőversenyre jelentkezők süthetik-főzhetik a különféle hagyományos tésztás ételeket, házi sütemények versenghetnek a tészta „ünnepén”, de a házi szörp, házi lekvár és házi pálinka sem maradhat el a versenyen. A fesztivál jelképe az aranyfakanál és a tésztakorona, amelyet a legfinomabb tésztaétel készítőjének ítél meg a zsűri.

Az esemény lehetőséget nyújt különböző hagyományőrző és amatőr művészeti csoportoknak a bemutatkozásra. A fesztiválon rendszeresen megjelennek a Térség és Nemzetközi Művészeti csoportok kulturális műsorai, mint az újtikosi iskolások, a település legjelentősebb kulturális csoportja a Borockás Néptáncegyüttes,  Görbeházáról a Görbe Színkör, Újszentmargitáról a Margitai Borisszák nótacsoport és a Százszorszép Dalkör, Polgárról a Tiszavirág Citerazenekar, erdélyi testvértelepülésünkről a Türei Cifra néptánccsoport.

A fesztivál ezen kívül számos programmal várja az ide látogató vendégeket. Láthatnak tűzgyújtást, traktor ügyességi versenyt, valamint gyermek- és sportprogramokban is részt vehetnek az érdeklődők. Természetesen nem maradhat el a rendezvényről a meglepetés sztárvendég sem. A fesztivál programja hajnalig tartó retrodiscoval vagy utcabállal zárul.

Újtikos település legnagyobb rendezvénye családias légkörrel, baráti hangulattal és színes programokkal várja az ide érkező kedves látogatókat.

 

kupa

süti

lekvár